Tämä on tarina voimaantumisesta ja Violamon synnystä

Minä olen Maria. Elämänihmettelijä ja luonnonystävä Metsälapista, Rovaniemeltä. Paluumuuttaja lapsuudenmaisemiin.

Elämä on kuljettanut minua monenlaisia polkuja tähän hetkeen. Kaikki eivät ole olleet helppokulkuisia. Kannoin pitkään sisäisiä kuormia tietämättä, mihin ja miten niitä purkaisin.

Luonto on voimapaikkani.  On ollut huikeaa löytää myös luonto minussa; luonnolliset palautumismekanismit, jotka purkavat sisäisiä kuormiani ja jännityksiäni. Tähän olen tarvinnut pysähtymistä, sallimista ja turvaa kanssakulkijoilta. Olen tullut nähdyksi ja kuulluksi. Koen, että olen saanut voimaantua. Nyt voin elää levollisemmin paniikkihäiriöstä vapautuneena.

Haluan tehdä sitä, mitä tehdessä sydämeni laulaa. Eli asioita, jotka innostavat minua. Se on kaikkien kannalta parasta.  Minua innostaa luonto ihmeineen ympärilläni ja ihmisissä. Ihastelen ihmisen luontaista kykyä palautua haasteellisista tilanteista.  Olisin halunnut ymmärtää sen jo paljon aikaisemmin elämässäni. Siksi haluan kertoa siitä nyt. Koen, että se on elämäntehtäväni.

Ja siksi syntyi Violamo, ja sen palvelut, joiden kautta jaan tietotaitoani mahdollisimman monen parhaaksi. Voimaantumista en voi toiselle antaa, se on jokaisen oma matka. Mutta voin vahvistaa sitä, antaa välineitä siihen, olla kanssakulkija. Violamon nimi tulee Violasta, orvokin tieteellisestä nimestä ja vanamosta, herkän kauniista ja tuoksuvasta luonnonkukasta.

Aikaisemmassa työssäni olen toiminut luonnonvara-alalla opettajana muutaman vuoden ja kymmenen vuotta hoitoalalla lähihoitajana sekä ohjaajana erilaisissa yksiköissä vuodeosastoilta muistisairaiden päivätoimintaan ja KELA:n kuntoutuskursseille. Olen ollut myös hanketyöntekijä Lapin Metsämuseolla. Olen saanut palautetta asiakaslähtöisestä, vastuullisesta ja empaattisesta tavasta kohdata ja ohjata yksilöitä ja ryhmiä.

Seniorit ovat lähellä sydäntäni. Arvostan heidän ainutlaatuisuuttaan ja elämänkokemusta, tarinoita ennen vanhasta. Haluan olla osaltani mahdollistamassa heille mielekkäitä ja elämäntäyteisiä päiviä.

Otahan yhteyttä, kohdataan!

Maria Nurmela
p.040-7216637
maria@violamo.fi

lähihoitaja (vanhustyö),

Sertifioitu TRE stressinpurkuohjaaja,

kädentaitojen ohjaaja (artesaani),

sieni- ja yrttineuvoja, hortonomi AMK, Metsämieliohjaaja

hyvinvointiohjaaja

korva-akupunktio