Perinnetuokio

Perinnetuokiossa käsitellään perinteitä, vanhoja tapoja ja taitoja moniaistisesti – puheen, laulun, kuvien ja esineiden kautta. Mukana on paikallismuseon käyttökokoelmasta koottu Museolaukku.

Perinnetuokio on elämyksellistä ja tavoitteellista muistelutyötä, jonka on todettu tukevan seniorin elämän tarkoituksellisuuden tunnetta ja mielen hyvinvointia. Perinnetuokio mahdollistaa ikäihmisen toimimisen oman elämänsä asiantuntijana.

Perinnetuokiotoiminta sopii niin kertaluontoiseksi, kuin säännölliseksi, vaikkapa viikoittaiseksi pienryhmätoiminnaksi. Perinnetuokiotoiminta voidaan toteuttaa myös yhdelle.

Perinnetuokion kesto 1 – 1,5 h.

Hinta ryhmälle 120 € + alv  24 %  ja  yhdelle henkilölle 45 € + alv 24 %

”Perinnetoimintatuokio innosti sekä naiset että miehet juttelemaan vilkkaasti muistoistaan. Museolaukku oli kuin aarrearkku, josta löytyi monenlaisia pieniä esineitä, joita tutkittiin kiinnostuneina. Esineet auttoivat muistoja nousemaan mieleen. Marian lempeä ja innostava tyyli kertoa asioista ja kuunnella tarinoita kannatteli hienosti keskustelua. Tuokiossa kaikki osallistujat otettiin huomioon ja pääsivät osallistumaan muisteluihin omalla tavallaan. Tällaiseen hyvin ohjattuun toimintaan on oikein jano!”


Virikeohjaaja, Lapin Kuntoutus Oy

Olen  ammatiltani lähihoitaja ja ohjaustoiminnan artesaani sekä luonto- ja puutarha-alan ammattilainen. Minulla on monipuolinen kymmenen vuoden työkokemus ikääntyneiden kanssa työskentelystä heidän kodeissaan ja eri yksiköissä. Olen saanut paljon palautetta taidostani kohdata, kuunnella ja keskustella. Haluan olla ensisijaisesti ihminen, kanssakulkija ja mahdollistaja.

Maria Nurmela