TRE – Stressinpurku

Haluatko rentouttaa kehon ja mielen luonnollisella tavalla?

TRE-harjoitus käynnistää luonnollisen palautumismekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. TRE:n perusteet on suositeltavaa opetella peruskurssilla tai yksilöohjauksessa. 

Tämän voit maksaa myös ePassilla!

TRE (Tension and Trauma Releasing exercises) – Stressinpurku sopii sinulle, joka

  • olet stressaantunut tai jännitykseen taipuvainen
  • teet henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa työtä
  • haluat urheilijana lisätä liikkuvuuttasi ja nopeuttaa palautumistasi
  • olet perusterve ja kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi

Sinussa on luonnollinen palautumismekanismi stressaavista ja traumaattisista tilanteista toipumiseen. Tämä palautumismekanismi ei kuitenkaan välttämättä käynnisty enää automaattisesti, jos olet oppinut tukahduttamaan stressaavan tilanteen aiheuttaman jännityksen kehossasi. Tällöin kehosi ei kykene noudattamaan luonnollista jännittymisen ja levon rytmiä. Mielikin voi olla tällöin usein huolestunut tai kireä.

TRE – stressinpurkuliikkeiden avulla tämä luonnollinen tärinä/värinämekanismisi saadaan käyntiin.   Yksinkertaisen ja tehokkaan TRE menetelmän kehittäjä on David Berceli, joka on kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija.  Tätä menetelmää käytetään jo yli 40 maassa menestyksekkäästi.

TRE:n harjoittaminen lisää kehotietoisuuttasi. Kehon tunnottomuus vähenee ja turvallisuuden tunne kehossa voi vahvistua. Vähemmän huolta ja ahdistusta, enemmän kestävyyttä sekä vähemmän ihmissuhdekonflikteja ovat esimerkkejä TRE menetelmästä kertovilla kansainvälisillä nettisivuilla  www.traumaprevention.com mainituista raportoiduista hyödyistä. Monet TRE menetelmää harjoittavat ovat kokeneet elämänlaatunsa parantuneen. Lihasjännityksen vapautumisen myötä energiaa riittää elämästä nauttimiseen.

TRE Stressinpurku on luonnollinen itsehoitomenetelmä. Miksi sinun kuitenkin kannattaa aloittaa se koulutetun ohjaajan opastuksella joko kurssilla tai yksilöohjauksessa?

  • Koulutettu ohjaaja voi arvioida menetelmän soveltuvuutta sinun elämäntilanteessa.
  • Hän auttaa sinua harjoittelun aloittamisessa, ja turvallisen itsesäätelyn oppimisessa.
  • Saat hänestä luotettavan ihmisen tuomaan turvaa, mikä auttaa sinua sallimaan luonnollisen palautumismekanismin toiminta sinussa.

TRE yksilöohjauksessa opin kuuntelemaan kehoani ja vapautumaan jännityksistä. Marialla on taito ja herkkyys luoda levollinen, turvallinen ilmapiiri. Sain ohjauksesta enemmän kuin osasin odottaa.


nainen 45 v

TRE kurssi tuntui sellaiselta, jota kehoni kaipaa juuri nyt, irtipäästämistä liiallisesta kuormasta. Se faktatieto TRE- menetelmän takana on kiinnostavaa ja ehkä juuri se auttaa minua sallimaan vapautumisen värinän, kehon oman palautumiskeinon.


nainen 30 v

TRE stressinpurku kurssi oli tosi mielenkiintoinen ja oivalluksia herättävä. Kurssin aikana paineen tunne rintakehälläni helpotti, ja mieleni keveni.


mies 34 v

Oli todella mielenkiintoinen ja informatiivinen kurssi! Kuvailit menetelmää kattavasti ja mielenkiintoa herättävästi. Oli mahtavaa saada vihdoin tutustua tähän menetelmään, josta olen paljon kuullut. Ja halunnut tutustua. Tästä on hyvä jatkaa!


nainen 37 v

TRE yksilöohjaus aloitetaan alkukeskustelulla, jossa käydään läpi keskeiset asiat TRE-menetelmästä sekä asiakkaan tarpeista ja toiveista. Asiakasta ohjataan tekemään TRE –stressinpurkuliikkeet hänelle soveltuvalla tavalla. Aikaa on myös keskustelulle. Asiakas saa TRE-opasvihkon (arvo 10€) kotiharjoitteluun.

Paikka: Violamon toimitiloissa Rovaniemellä tai asiakkaan kanssa sovitussa paikassa.

Hyvin alkuun: TRE yksilöohjaus aloituskerta 75 € sis alv 24%, kesto noin 1,5 h. Hinta sisältää TRE – opasvihkon (arvo 10 €) itsellesi.

Turvaa ja tukea: TRE yksilöohjaus jatkokerta 59 € sis alv 24 %, kesto 1 h 

Kunnon startti:  TRE yksilöohjaus aloituskerta ja 2 jatkokertaa yhteensä 149 € sis alv 24 %, säästät 44€!

TRE  Stressinpurkukurssilla käydään läpi stressin vaikutus kehoon ja mieleen sekä opitaan TRE – Stressinpurkuliikkeet. Kurssi antaa valmiudet TRE –menetelmän käyttöön itsehoitona, mutta ei menetelmän ohjaamiseen muille. Kurssi sisältää TRE-opasvihkon (arvo 10€) kotiharjoitteluun. Kesto 3 h.   Pyydä ryhmällesi tarjous. Avoimista kursseista ilmoitellaan Kurssikalenterissa, facebookissa ja instagrammissa.             

Lisäksi järjestän TRE yhteisharjoituksia ja myös syventäviä kursseja aiheesta. Tulevat avoimet kurssit näet kurssikalenterista!

Lisätietoa aiheesta www.trefinland.fi    www.traumaprevention.com

Huomioitavaa TRE harjoittelussa:

TRE stressinpurkuliikkeet eivät sovellu ihmiselle, jolla on merkittäviä fyysisiä tai psyykkisiä vaivoja, ilman yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Myös jotkin lääkeaineet ja sydämen tahdistin voivat haitata tämän menetelmän toimimista ihmisessä.

Kommentointi on suljettu.