Sinä ja minä olemme monen ikäisiä yhtä aikaa. Palaatko sinäkin välillä mielesi aikakoneella johonkin tilanteeseen vuosien takaa? Tai pohditko, miten olisit suhtautunut tähän nykyhetkeesi silloin tai silloin?  Näin kävi minulle, kun poikkeavat olot toissa vuonna asettuivat yllättäen osaksi arkeamme. Jostakin syystä ajattelin erityisesti itseäni 18- vuotiaana.

Tunsin sekä surua että kiitollisuutta, kun totesin; nyt minulla on paljon paremmat voimavarat kuin silloin. Olen saanut oppia toimivia keinoja purkaa ahdistusta, palautua ja voimaantua. Tässä postauksessa haluan jakaa sinulle näitä erinomaisia, toimivia ja luonnollisia keinoja!

Kunpa olisin tiennyt näistä jo silloin nuorena! Siksi tuntui tärkeältä kirjoittaa kirje hänelle, 18 – vuotiaalle itselleni. Haluan jakaa sen myös sinulle, lukijani! Nimittäin se on myös kirje sinulle, oikeanikäinen elämänkoululainen. Postauksen loppupuolelta löydät 3 avainta, joita käyttämällä pääset eteenpäin, silloin kun sinusta tuntuu, että olet ”lukossa” tunteittesi ja itsesi kanssa. Haluan kirjeelläni vahvistaa toivoa ja myötätuntoa, sillä niitä todella tässä ajassa tarvitaan.

Selviät ja suojaudut hienosti, vaikka neuroottiset ajatukset vainoavat sinua

”Rakastan sinua. Rakastan ja hyväksyn. Teet parhaasi, käytät sinussa kaikkea sitä, mikä on tullut nähdyksi. Selviät ja suojaudut hienosti, vaikka neuroottiset ajatukset vainoavat sinua.  Kannat kipuasi. Häpeä heittää viitan harteillesi. Uskot, että olet ruma. Ja toisaalta tiedät, että se on typerä ajatus. Olet siitä vihainen itsellesi. Välillä jopa Jumalalle. Ahdistuksessa rukous saa siivet.

Minä kerron sinulle, että olet kaunis valo-olento, sielu. Vaikka et usko, mutta sinä olet! Aavistat tehtäväsi täällä. Et vain ymmärrä, miten voit olla vapaa. Et ymmärrä, koska kukaan ei kerro. Minä kerron sinulle, että opit sen kyllä. Siitä tulee kipeän kaunis kertomus uhrista vapaaksi, ahdistuneesta levolliseksi, rumasta kauniiksi. Se on matka läheltä lähemmäksi sitä, joka olet, ainutlaatuinen sielu.

Minä kerron sinulle, että kun opit kuuntelemaan kehoasi hyväksyvästi ja sallien, olet jo matkalla. Pidät koulussa biologiasta, ja varsinkin ihmisen biologiasta. Tiedät jo paljon. Senkin, että ihminen on kokonaisuus. Ihmettelevä asenteesi on avain siihen, että ymmärrät vielä enemmän. Ihminen on ihmeellisempi kuin osaat aavistaa. Ihminen on taitavasti tehty.

Kun kohtaat kipusi, purat sisäiset kuormasi, tulet enemmän siksi, joka todella olet

Minä kerron sinulle, että kaikki kipeät asiasi ovat lopulta lahja sinulle ja toisille. Kun kohtaat kipusi, purat sisäiset kuormasi, tulet enemmän siksi, joka todella olet.  Siksi kipuja ei kannata hävetä. Ne kannattaa näyttää turvallisille ja hyväksyville ihmisille, tunnistat heidät kyllä. Heitä voit pyytää matkallesi. 

Kaikki tunteet ovat totta ja oikein, etkä sinä ole tunteesi. Olet enemmän.

Huomaat, että ajatusta seuraa tunne

Minä kerron sinulle, että mielesi ajatusapinat kannattaa ohjata välillä lempeästi muualle leikkimään. Vaikka keskittymällä hengitykseen, tai uppoutumalla johonkin mielenkiintoiseen. Kannattaa myös oppia tarkkailemaan ajatuksia. Huomaat, että ajatusta seuraa tunne. Se on kuin aalto, jonka kuuluu huuhtoutua eteenpäin. Kaikki tunteet ovat totta ja oikein, etkä sinä ole tunteesi. Olet enemmän. Opit myös kysymään, mikä on seuraava ajatus. Ja ennen kuin se tulee, tavoitat sen; olemisen ilman ajatuksia. Luonto on hyvä paikka näihin harjoituksiin, sinne onkin hyvä suunnata askeleet usein.

Tunteet purkautuvat erilaisina kehon liikkeinä ja tuntemuksina, kun on turvallista sallia se 

Minä kerron sinulle, että vähitellen oivallat: oikeasti tärkeitä asioita ei näe silmillä, vaan sydämellä. Opit katsomaan sydämellä, kun kiinnität huomiosi rintakehäsi keskelle. Tunnet, kuinka se lämpenee ja laajenee.  Ja mieli hiljenee. Tunteet purkautuvat erilaisina kehon liikkeinä ja tuntemuksina, kun on turvallista sallia se. 

Pelko siitä, ettei sinua hyväksytä

Minä kerron sinulle, että olet oppinut suorittamaan hienosti. Yrität täyttää niitä odotuksia, joita sinulle asetetaan. Ja ihmettelet, mikä on tarpeeksi, mistä sen tietää. Ei sitä tiedä, ja mikään ei ole tarpeeksi – suorittajalle. Riittämättömyyden tunne puristaa sinua. Teet paljon sumussa ahdistuksen ajamana. Minä näen, että sinua ajaa pelko. Pelko siitä, ettei sinua hyväksytä.

Minä kerron sinulle, että rakkaus on kaiken takana

Minä kerron sinulle, että riität juuri sellaisena kuin olet. Sinussa on syvällä se tieto, että suorittamisen sijaan olet tullut elämään, ilmentämään elämää kauttasi joka hetki. Minä kerron sinulle, että rakkaus on kaiken takana. Kun opit yhä enemmän luottamaan siihen, voit elää vapaana. Sinulla on oikeanmittainen elämä aikaa oppia ja ihmetellä.

Tukea matkallesi

Sinussa ja minussa on se matka, jonka olemme kulkeneet tähän hetkeen asti. Kaikki ne kokemukset ja kohtaamiset elämän varrelta. Ja niiden vaikutuksesta syntyneet tavat ja tottumukset sekä reagointimallit, joiden kanssa kohtaamme elämän tässä hetkessä. Jotkut niistä tukevat hyvinvointiamme, jotkut eivät. Jotkut jopa estävät sallimisen, elämän virtaamisen ja hetkessä elämisen. Ja niiden takana on usein suurta pelkoa, jonka juuret ovat kipeissä kokemuksissa eri sukupolvien aikana.

Kolme avainta

1. Tietoisuuden valokeila. Suuntaa tietoisuuden valokeila itsesi kaikkiin puoliin. Rohkaistu katsomaan ja tarkkailemaan omaa toimintaa ja reaktioita arjessasi! Tiedätkö, kuka olet ja miten toimit? Oletko se, joka syvimmiltäsi olet? Toimitko sydämesi ohjaamana vai kenties jonkun roolin, jonka olet omaksunut? Näin suuret kysymykset nostattavat väistämättä monenlaista tiedostamatontakin vastustusta meissä, ehkä halua paeta ja unohtaa. Vaikka tiedät, että et pääse oikeasti pakoon. Katso itseäsi lempeästi, hyväksy ja ole armollinen.

2. Tunteiden kohtaaminen ja purkaminen. Hyvä uutinen, näihin on meissä jo olemassa keinot. Ne ehkä saattavat olla piilossa tai unohduksissa, mutta ne on löydettävissä! Tärkeää on kehoyhteyden vahvistaminen. Annatko kehosi kertoa tai huomaatko, mitä se kertoo? Keho tulee kaveriksi, että mieli kestäisi. Joten tukahdutetut tunteet on säilötty kehoon erilaisina jännityksinä. Sisäinen viisautemme osaa paitsi säilöä myös purkaa jännitykset, kun vain sallimme se tapahtuvan. Salliminen edellyttää riittävää sisäistä turvaa, jota voit vahvistaa esimerkiksi myötätuntoisella suhtautumisella, kosketuksella, sopivalla liikkeellä ja/tai musiikilla.

3. Harjoittelu. Poisoppimisesta ja uuden omaksumisesta tulee oikeasti osa elämää harjoittelun kautta. Elämä tarjoaa jatkuvasti ja runsaasti arjen tilanteita harjoitteluun. Vaikkapa työpäivän jälkeen somettamisen sijasta välillä kannattaa kääntää huomio oman kehon ja mielen kuulumisiin. Mitä tuntemuksia tavoitat? Missä tuntuu hyvältä, missä vähemmän hyvältä, ehkä kipeältä? Miten voit? Mitä todella tarvitset palautuakseni? Sisäiset jännitykset ovat kuin kuorma, joka odottaa laskemista ja purkamista. Se vapauttaa tilaa sinussa. Vapaudut ja voimaannut. Tiesithän, että voit sallia toiselle aidosti vain sen, minkä voit sallia itsellesi.

Sisäistä turvaa

Sinulla siis on jo avaimet! Ja voit käyttää niitä, jos haluat. Ja jos sinulla on sisäistä turvaa riittävästi. Turvaa hellittää joistakin tutuiksi tulleista toimintatavoista, ja avautua uudelle. Turvaa ja tukea voit saada myös turvallisilta kanssakulkijoilta. Tämä helpottaa ja nopeuttaa avainten käyttämistä. Olen sydämestäni kiitollinen kaikille niille ihmiselle, joilta minä olen saanut tärkeää tukea matkalleni. Se on kullan arvoista. 

Haluamme sydämestämme tukea sinua voimaantumaan

Violamon slogan on Voimaannu luonnollisesti. Voimaantuneena on helpompi tunnistaa mahdollisuuksia ja uskoa omiin kykyihin. Se näkyy itseluottamuksena.  Voimaantumista ei voi antaa toiselle, mutta sitä voi vahvistaa. Haluamme Violamon palveluissa sydämestämme tukea sinua voimaantumaan. On todettu, että voimaantuminen rakentuu vuorovaikutuksessa, jossa on yhdessä rakentuvaa ymmärrystä. 

Violamossa on useita palveluita, joista voit valita sen tai ne, jotka tukevat parhaiten hyvinvointiasi tässä kohtaa elämänmatkaasi. Seuraavaksi esittelemme palveluitamme lyhyesti. Kattavammat kuvaukset löydät sivuiltamme violamo.fi

Sinussa on luonnollinen palautumismekanismi stressaavista ja traumaattisista tilanteista toipumiseen. Tämä palautumismekanismi ei kuitenkaan välttämättä käynnisty enää automaattisesti, jos olet oppinut tukahduttamaan stressaavan tilanteen aiheuttaman jännityksen kehossasi. Tällöin kehosi ei kykene noudattamaan luonnollista jännittymisen ja levon rytmiä. Mielikin voi olla tällöin usein huolestunut tai kireä. TRE – Stressinpurku yksilöohjauksessa opit käynnistämään tämän tehokkaan kykysi!

Lue lisää:

Jos haluat hellittää hetkeksi arkesi keskellä, tervetuloa Violamon Rentoutushoitoon, joka tehdään vaatteet päällä istuen. Lyhytkin rentoutuminen voi nopeuttaa palautumista, auttaa keräämään voimia ja motivoi huolehtimaan hyvinvoinnista myöhemminkin. Violamon Rentoutushoitoon kuuluu ohjattu rentoutusharjoitustai intuitiivinen kosketushoito sekä halutessasi yrttijalkakylpy lempeän yrttiteen kera.

Lue lisää palvelusta ja asiakkaiden kokemuksista: 

Voimauttava luontohetki on luontolähtöinen palvelu, jossa hyvinvointivaikutukset syntyvät luonnon elvyttävyyden ja siihen liitettävän toiminnan ja yhteisöllisyyden kautta. Voimauttava luontohetki voidaan järjestää sisätiloissa tai ulkotiloissa asiakasryhmän tarpeet ja toiveet huomioon ottaen. Toiminta on sovellettavissa hyvin erilaisiin tiloihin. Luontohetkessä koetaan luontoa eri aistein, siinä voidaan käyttää Metsämieli – menetelmän läsnäolo- ja tietoisuusharjoituksia, tarinoita ja käsillä tekemistä luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Tervetuloa löytämään luonto ympärilläsi ja itsessäsi!

Lue lisää palvelusta ja asiakkaiden kokemuksista:

Seuraa meitä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *